Pensioen regelen voor werknemers

Bedrijfstakpensioenfonds onderzoek

De eerste stap in het afsluiten van een pensioenregeling voor werknemers is onderzoeken of er sprake is van een verplichte aansluiting bij een bedrijfstakpensioenfonds of een beroepspensioenfonds.

Ontwerpen pensioenregeling

Als uitgesloten is dat er sprake is van een verplichtstelling kun je samen met een van onze? pensioenadviseur een pensioenregeling ontwerpen die vervolgens kan worden afgesloten bij een verzekeraar. Omdat pensioen een complex product is, kan een pensioenregeling voor werknemers bij een verzekeraar niet worden afgesloten zonder adviseur. Je hebt als werkgever zelf de vrijheid om te bepalen hoe je het pensioen wilt regelen voor werknemers. Zo kun je bijvoorbeeld starten met lager ouderdomspensioen en dit gaandeweg verhogen als je net gestart bent als ondernemer, of je kiest juist voor een hele uitgebreide pensioenregeling als je in de fase zit waar je goed personeel wilt aantrekken of behouden. Onze adviseurs hebben daar uiteraard ideeën over, toetsen de haalbaarheid en bepalen wat passend is binnen de mogelijkheden van het bedrijf.

Een verzekeraar kiezen voor een pensioenregeling voor werknemers

Als de uitgangspunten van de pensioenregeling zijn vastgesteld onderzoekt de adviseur welke partij de pensioenregeling het beste uit kan voeren. Bij middelgrote en grote bedrijven kan in sommige situaties onderhandeld worden over tarieven bij aanbieders. Alle uitkomsten van dit onderzoek, samen met het vaststellen van de uitgangspunten en een definitief advies, worden vastgelegd in een adviesrapport. Na bespreking van dit adviesrapport wordt de definitieve offerte bij de gekozen verzekeraar ondertekend (door de tekenbevoegde ondertekenaar).

Pensioencommunicatie, werknemers informeren over de pensioenregeling

Als de pensioenregeling voor de werknemers actief is informeren wij de werknemers via een werknemerspresentatie of persoonlijke gesprekken over alles wat zij moeten weten rondom de zojuist afgesloten pensioenregeling.

Pensioenbeheer

Raadgevers Pensioen neemt de volledige pensioenadministratie en pensioendienst uit handen. Daarnaast informeren wij nieuwe werknemers over de pensioenregeling, kunnen wij helpen bij het inzichtelijk maken van pensioensituaties van werknemers, en kunnen wij adviseren over risicoprofielen, bijsparen of bijvoorbeeld doorbeleggen. De lijntjes met ons blijven ook na de ingang van de pensioenregeling kort. Zo ben je altijd 1 telefoontje verwijderd van volledig op de hoogte zijn.
Meer weten? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek (link)