Pensioenregeling aanpassen aan pensioenwet 2024

Op 31 mei 2023 is de nieuwe pensioenwet ook door de eerste kamer aangenomen. Deze wet heeft verstrekkende gevolgen voor elke pensioenregeling in Nederland. Werkgevers zonder cao hebben tot 1 januari 2028 om de pensioenregeling aan te passen. Ons team is volledig op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving op het gebied van pensioenen en kan u begeleiden bij het identificeren van de aanpassingen de nodig zijn.

Daarnaast zorgen we ervoor dat uw communicatie naar uw werknemers over de wijzigingen in de pensioenregeling helder en begrijpelijk is. We begrijpen dat het informeren van uw werknemers over de veranderingen van essentieel belang is, en we helpen u graag bij het opstellen van duidelijke en transparante communicatiematerialen.

Het wijzigen van een pensioenregeling is een complexe aangelegenheid en kan tijdrovend zijn. In veel gevallen heeft een ondernemingsraad instemmingsrecht en moeten werknemers individueel toestemming geven voor het wijzigen van de pensioenregeling. Begin op tijd en plan vandaag nog een vrijblijvende afspraak in met een van onze adviseurs, we helpen u graag.