Begin augustus is Remco de Vries aan de slag gegaan bij Raadgevers Pensioen. Het is de bedoeling dat hij na een overgangsperiode met ingang van 1 januari 2023 het roer overneemt van Peter van de Broek.

Remco heeft jarenlang ervaring opgebouwd op het gebied van pensioen bij een grote verzekeraar. Remco’s expertise strekt zich uit over diverse aspecten van de oudedagsvoorziening, met een scherp oog voor de veranderende wetgeving rondom pensioenen. Zijn focus ligt op het verstrekken van persoonlijk advies, waarbij hij zich niet alleen verdiept in de financiële situatie, maar ook in de unieke behoeften van zijn cliënten.

Remco de Vries Ik ben gespecialiseerd in de oudedagsvoorzieningen in de ruimste zin van het woord. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een pensioenregeling via de werkgever bij een pensioenfonds of verzekeraar, of om een lijfrente of fiscaal bankspaarproduct in de derde pijler. Ik krijg energie van het helpen van mensen en vind het leuk om nieuwe zakelijke relaties aan te gaan en die te onderhouden.

Wat mij erg interesseert aan oudedagsvoorzieningen is dat er enorme geldstromen in omgaan, maar dat daar maar door weinig mensen naar om wordt gekeken. Want zeg nou zelf, hoeveel aandacht heb jij aan jouw pensioen besteed?

Naast MKB professionals leggen wij ons ook toe op medische beroepsbeoefenaren die naast het vaak verplichte bedrijfstakpensioenfonds kijken naar mogelijkheden om een aanvullend pensioen te regelen. Vaak lijken veel zaken in beton gegoten, maar zeker met het pensioenakkoord voor de deur is dat niet meer het geval.

Wij helpen ook veel zakelijke klanten die niet onder een bedrijfstakpensioenfonds vallen. Dat gaat dan om de facetten advies, beheer en communicatie, waarbij die laatste een steeds grotere rol gaat spelen door het pensioenakkoord.

Het helpen van zeer verschillende ondernemers zorgt er ook voor dat ons netwerk gestaag groeit. Dit biedt interessante kansen, zoals het koppelen van ondernemers op zakelijk gebied voor wederzijdse groei.